Hittegolf: Hoe houd je het koel tussen de lakens?

Eurobed Maastricht Blog Hittegolf

Hoge temperaturen zijn heerlijk. Ik geniet ervan om op m´n blote voeten zo uit bed door het huis te lopen ´s ochtends, maar die nachten… Heet, woelen, slecht slapen (en vroeg wakker). Hoe houd je het koel tussen de lakens? Deze tips helpen om beter te slapen tijdens een hittegolf:

Katoen is koel!
Satijnen beddengoed doet het niet voor je als je in de zomer lekker koel wil slapen. En polyester al helemaal niet. Katoen is de oplossing. Onze katoenen zomer dekbedden en overtrekken zijn in de aanbieding 😉

Warme lucht naar buiten
Zet je ventilator zo neer, dat je niet de warme lucht in je slaapkamer blijft circuleren, maar deze naar buiten blaast. Voorwaarde is wel dat je het raam openzet.

Losse kleding (niet in je nakie)
Ruimzittende, zachte katoenen shirts en broekjes zijn ideaal. Wie tijdens een hittegolf helemaal bloot gaat slapen, zal meer last hebben van het zweet dat op hun lichaam blijft plakken. Koele katoen neemt dit op.

Koel je polsen
Waarschijnlijk ken je deze truc wel van het sporten tijdens een hete dag. Door je polsen onder koud stromend water te houden, koel je echt snel af. Hier liggen wat grotere bloedvaten het dichtst onder je huid. Je kunt er ook koude kompressen of ice packs op leggen. Ander plekken waar je je aderen kunt voelen zijn ook geschikt: nek, ellebogen, liezen, enkels en je knieholtes.

Drink veel water
Zorg dat je voldoende hebt gedronken voor je naar bed gaat. De hele nacht woelen en zweten kan je behoorlijk wat vocht kosten. Een flesje naast je bed is ook een goed idee. Overdrijf het niet, want dan ben je als nog om drie uur wakker – om naar de WC te gaan dan.

Een lauwe douche
Wanneer het de hele dag heet is geweest, breng je met een lauwe douche ’s avonds je lichaamstemperatuur omlaag. Bovendien spoel je ook nog eens al het zweet van je lichaam, zodat je lekker schoon en fris je bedje in kan.

Slaap lekker!