Internationale dag van de slaap

Eurobed Maastricht Internationale dag van de slaap

World Sleep Day (Internationale Dag van de Slaap) Tijdens deze dag staan zaken centraal die met slapen te maken hebben. Deze speciale dag is jaarlijks op de vrijdag voordat de lente begint. (Qua weer lijkt het momenteel eerder herfst, maar dat terzijde)

Per land wordt deze dag anders ingevuld. In België is het een feestdag een “uitslaapdag” In Nederland vragen wij voornamelijk aandacht voor de gevolgen van een slechte nachtrust en aandoeningen die een slechte nachtrust veroorzaken.

Volgens onderzoek hebben we zo’n 8 uur slaap nodig per etmaal, maar komen we daar vaak niet aan. Vaak is piekeren een reden van te weinig nachtrust. Een slechte nachtrust geeft o.a. meer stress, een hogere kans op ouderdomsziektes, en ook overgewicht wordt vaker benoemd in diverse onderzoeken.

Goed slapen.
Dat willen wij natuurlijk allemaal. Zorg daarom in eerste instantie voor een goed bed. Een matras welke het lichaam correct ondersteund, een bijpassend kussen en fijn beddengoed voor een goede lucht circulatie. Zorg tevens voor een donkere kamer en genoeg ventilatie. Een goed slaapritme bevorderd de gezonde levensstijl.  Langer slapen heeft nog een voordeel, je wordt er ook nog eens mooi van. Kortom alleen maar voordelen.

Graag tot ziens,

Willem & Bianca