Lekker lang licht?

Eurobed Maastricht Lekker lang licht?

Officieel is het zomer! We hebben even kunnen genieten van het mooie weer, maar nu is het vooral erg nat. Wat hebben we zin in lange zomeravonden: met een wijntje en goed gezelschap eindeloze gesprekken voeren (want we hebben heel wat in te halen), terwijl het maar niet donker lijkt te worden. Heerlijk!


Terwijl het buiten nog relmatig herfst lijkt werden de dagen natuurlijk al wel langer. Dat de dagen lengen, heeft ook een keerzijde. Voor je slaap kan al dat licht nadelig zijn. Veel mensen vallen moeilijk in slaap als het nog licht is, zodat ze hun bedtijd gaan verschuiven. Daarnaast is het niet alleen laat donker, maar ook vroeg weer licht.


Volgens een Japans onderzoek kan een te lichte slaapomgeving leiden tot depressies. De onderzoekers vonden een sterk verband tussen blootstelling aan licht tijdens het slapen en symptomen van depressie. Zelfs een zwak licht in de slaapkamer zou al voor depressieve gevoelens kunnen zorgen. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten nu we weer de goede kant op gaan met zijn allen. Zorg er dus voor, dat je na een gezellige zomeravond heerlijk tot rust kan komen in een goed verduisterde slaapkamer. Doe je rolluiken of verduisterende rolgordijnen even naar beneden voor je je bed induikt of gebruik een goed slaapmasker. Sluit de deur, zodat er geen licht van andere ruimtes naar binnen valt. Een felle wekker of zo’n handige muggenlamp? Niet zo’n goed idee. In een donkere kamer slaap je het best.


Geniet van de zomer en welterusten!


Graag tot ziens,
Willem & Bianca