Maak jouw bed klaar voor het najaar

Eurobed Maastricht Blog Najaar

Het is half oktober en door temperaturen van boven de 25 graden kunnen wij bijna niet geloven dat het herfst is. Toch worden de dagen korter en is het vooral in de ochtend best fris. ’s Avonds pakken we vaker een warme trui of een dekentje en steken een kaarsje aan. Ook je bed kun je najaarsproof maken. Gebruik warmere materialen, een jersey hoeslaken in plaats van een damast katoen. Of maak je slaapkamer warmer met een extra sprei of sierkussens in mooie herfst kleuren. Daarnaast is een warm en comfortabel dekbed van essentieel belang.

Tegenwoordig zien we dat er steeds vaker gekozen wordt voor een donzen dekbed. Dat is dan ook helemaal niet zo vreemd, aangezien dons talloze voordelen kent. Wij hebben de belangrijkste voordelen even op een rij gezet:

  • Lichtgewicht: dons is enorm goed in het vasthouden van warmte. Hierdoor is er slechts weinig dons nodig om een warm en comfortabel dekbed te maken. Dit resulteert in een vederlicht dekbed én dat slaapt toch een stuk beter!
  • Regulering van warmte: doordat dons goed is in het vasthouden van warmte, zijn veel mensen toch een beetje angstig dat dit ook betekent dat deze dekbedden altijd veel te warm zijn. Zeker voor mensen die enorm veel last hebben van nachtelijk transpireren kan dit een groot nadeel zijn. Gelukkig is niets minder waar! Dons is namelijk heel goed in staat om warmte te reguleren. Alle warmte en vocht die opgenomen worden in het dekbed, zal tevens direct weer afgevoerd worden. Hierdoor blijft het dekbed altijd op een aangename temperatuur.
  • Anti allergisch: heb je enorm veel last van allergieën en kan je niet tegen huisstofmijt? Dan is een donzen dekbed een uitstekende keuze. Doordat dons vocht heel snel reguleert, zal dit geen goed klimaat opleveren voor de huisstofmijt. Tevens zijn onze dekbedden voorzien van een NOMITE tijk. De buitenhoes van het dekbed is dicht geweven waardoor het een natuurlijke barrière vormt tegen huisstofmijt.
  • Donzen dekbedden vind je in vrijwel alle soorten, maten en prijzen. Je hebt de traditionele schutdons dekbedden, maar ook voldons en 4-seizoenen uitvoeringen. Zo is er voor ieder wat wils!

Nieuwgierig geworden? Bekijk alvast ons assortiment op de site: www.eurobed.nl/beddengoed/

 

Willem en Bianca